Ja, då var det dags igen. Såg dokumentären könskriget (del 1) igen, kanske fjärde gången nu.. Visade dessutom den för två vänner som är engagerade och mer eller mindre politiskt medvetna.

Tillsammans med en av dem började jag gräva lite djupare i vilka efterverkningar dokumentären haft och vad som hänt sen. Vi läste tidningsartiklar, svar från Rubar och beslut från granskningsnämnden.

Det jag själv kan komma fram till att det är få dokumentärer som skapat en så stor uppmärksamhet och sådant rabalder (åtminstone under min tid i livet). Men trots att Rubar blev fälld av granskningsnämnden, visserligen på bara en punkt av tre så anser jag dokumentären var väldigt bra och innehåller väldigt mycket tänkvärt.

Det som tas upp i de flesta artiklar och även i beslutet från granskningsnämnden är delen av dokumentären som handlar om en flykt till norge där minst en tjej sägs föras med mot sin vilja. Även om det råder tvivelaktigheter om hurvida detta är riktigt eller ej så står ju Ireen Von Wachenfeldts och flera andra i dokumentären för väldigt skrämmande uttalanden. Män är djur, vandrande dildos, alla män är potentiella våldtäktsmän osv osv. Detta är vad som skrämmer mig och jag är glad att Rubar tog upp detta till ytan.

Inspiration hämtades från http://trivialiteter.blogg.se/