Jag undrar vad det är för jävla marknadsekonomi vi lever i. Straffskatter hit och fackliga organisationer dit. Inget ont om facket som en föreståndare för arbetarens rättigheter. Men det som gör mig konfunderad är ju allt prat om låga löner. Är det inte en marknadsekonomisk effekt (speciellt om det är ont om jobb) att folk börjar kräva mindre och mindre för sina tjänster? Är det inte det som är meningen med marknadsekonomi? Att de skall driva fram de bästa produkterna/tjänsterna till de bästa priserna?

Samma sak med straffskatter. Kan kineserna göra bra skor till bättre priser så måste de väl få sälja dem i europa utan att vi skall bestraffa dem bara för att gynna våra egna tillverkare. Jag trodde globalisering var en del av marknadsekonomiska tänket. Men jag kanske har fel.

Ja, lite korta snabba tankar om arbetskraft och straffskatter. Antagligen finns det oändligt med argument emot det jag precis sagt, skriv då en kommentar, jag är absolut öppen för en diskussion.

au revoir…