Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /usr/local/www/sites/pean.org/wp-content/themes/stanleywp/functions/function-extras.php on line 61
Nytt Projekt. | www.pean.org

Nytt Projekt.

Satt precis och klurade på vad man skulle hitta på som projekt… Kom på att det här med Gravitation och solsytemet verkade vara ett lagomt svårt men ändå intressant projekt.

Planen är att göra ett program som haterar kroppars massa dess rörelse och gravitationen mellan dem. Kanske börja med en sol och en planet som roterar kring solen, sen kan man ju tänka sig att räkna på hur planeter som passerar förbi det lilla solsystemet påverkas. Sen skulle jag även vilja göra en modell där man slumpmässigt fördelar massa över en yta för att sedan låta “tiden gå” och se hur saker och ting klumpar ihop sig mer och mer..

Frågan är bara vad man skall använda. Matlab hade ju varit rätt nice. Dock så är det inget jag har tillgång till för tillfället. Något enkelt språk för att koda grafik vore ju som handen handsken här. FreeBASIC kanske. Om ni har några förslag så är det välkommet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *