Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /usr/local/www/sites/pean.org/wp-content/themes/stanleywp/functions/function-extras.php on line 61
Björnattack. | www.pean.org

Björnattack.

Jaha, två jägare attackerade av björn utanför Sveg..

Dels så är det ju konstigt att det alltid är dessa jägare som utsätts för attackerna och dels är jag väldigt konfunderad över att man anser det helt rimligt att skjuta björnen i efterhand, “björnen är farlig” vad är det för resonemang egentligen? Jaktsäsongen är över, kvoten fylld. Att det till råga på allt är naturvårdare som skjuter björnen gör mig bara mer konfunderad. Är det inte de som kommit fram till att björnen är en missgynnad art i Sverige? Något som inte stämmer här.

Att skjuta en björn när man mot förmodan blir attackerad kan väl kanske diskuteras,
men att skjuta en björn efter att någon attackerats, för att den skulle vara farlig är ju helt befängt.

3 Comments

 1. bert arnesson

  Dummaste jag hört!
  Är det så konstigt att jägare attackeras när så många befinner sig i skogen, och är den enda kategorin skogsfolk som försöker att tyst ta sig fram i skogen.
  När det gäller just en björn som attackerat en människa så har den tydligt fått smak för kött, och saknar totalt respekt för människan.

 2. Totte

  Håller med bert här. En förutsättning för att vi ska kunna samexistera med de stora rovdjuren är att vi med eftertryck håller efter de individerna som inte är skygga. De som allra mest tjänar på att det bedrivs selektiv jakt är alltså rovdjuren.

 3. Peter

  1. Min poäng med det jag skrev var väl precis det. Björnen är inte farlig i allmänhet, men smyger man sig på den och den känner sig trängd är det väl självklart att björnen kommer försvara sig.

  2. De tjänar alltså på det genom att om vi skjuter djur som attackerat en människa kommer arten bli mer accepterad av samhället?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *