Sitter i vanlig ordning och småbläddrar i DN för dagen och skymtar en bild av Castro, självklart blir jag intresserad och det visar sig att den Kuban (Angel Valodia Matos) som sparkade svenske domaren Chakir Chelbat i huvudet blivit avstängd på livstid. Castro anser att straffet är för hårt och att Matos fallit offer för idrottsrörelsens maffiametoder, genom att först bli bortdömd i matchen och sedan stängas av på livstid.

Det jag frågar mig är hur man tänker här, visst det är ett extremt osportsligt uppträdande att göra något dylikt, speciellt mot en domare. Men kan det på något sätt mäta sig emot doping? Givetvis är själva dopingfrågan i sig väldigt svår men om vi nu skall ha ett totalförbud så anser jag att två års avstängning för doping inte riktigt står i relation till livstids avstängning för osportsligt uppträdande. Men å andra sidan finns det otroligt många exempel på lagar och regler där man kan tycka att bott och straff inte står i rimlig proportion till varandra..

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=820432

För den här gången..