Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /usr/local/www/sites/pean.org/wp-content/themes/stanleywp/functions/function-extras.php on line 61
Skype, ondskan själv 2. | www.pean.org

Skype, ondskan själv 2.

Då var det dags ingen, Skype har fått ett uppsving genom att klienten för iPhone numera kan köras i bakgrunden. Det som stör mig är att skype inte erbjuder något speciellt, de har rätt usla priser, men framförallt är det ett stängt protokoll. Jag kan för mitt liv inte förstå varför piratpartiälskande twittrare är så taggade över Skype. Vad hände med viljan att använda öppen kod och fria protokoll?

I och med att iOS kom ut för iPhone så blir det ju möjligt för alla voip-klienter att köras i bakgrunden. Jag använder mig av Acrobits Softphone (iTunes) tillsammans med standardiserad och öppen VoIP (RFC) via Bahnhof och Bredband2 (fd digisip).  Jag kan ta emot samtal och ringa via min klient i iPhonen och den fungerar utmärkt även i bakgrunden. Även över 3G är ljudkvaliteten mycket god.


Klienten i keypadvy.

Jag tar gärna emot mängder av argument till varför någon skulle föredra Skype!

En tidigare post på samma ämne med lite mer utförlig information om hur jag använder SIP hittar du  här

1 Comments

  1. Dabitch

    Man föredrar SKype för att, uh.. För att. Jag vet fan inte. Det är dagens Kool-Aid? “Hurra Skype + Hurra Flattr + Hurra Piratpartiet + Allt måste vara licenserat CC” verkar vara dagens åsiktsuniform. Jag skulle köpa en men den fanns inte i min storlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *